Logo_medvitkant

På en våt gata, en stilla vårnatt i Sverige samlas fyra vänner.
De har tillsammans korsat medelhavet i en gummibåt, på flykt undan krig i det land de föddes i, växte upp i. Utbildade sig i. Drömde i.
Nu börjar de om från noll. Ett nytt liv, ett nytt språk, i ett nytt land, som ingen vet något om.

PLAY!

Nu lanserar vi vår streamingtjänst Oktoberteatern Play! Där kan du se oss digitalt. Vi uppdaterar sidan kontinuerligt, med vår egna succéwebbserie Parfymörerna, klassiker, extramaterial och annat godis. Enjoy!

Klas Jervfors Turner
& The Dreamers 27/9

Klas Jervfors Turner och hans band The Dreamers bjuder på svängig musik med mycket Roots i! Vi garanterar en coronasäker konsert enligt FHOs riktlinjer och arbetar för gemyt på avstånd!
Blåssektionen som spelar bland annat bakom Linton Kwesi Johnson, Dennis Bovell, Svenska Akademien, Reggaeterinas m.m. backas upp av det svängiga kompet.
27 September kl 16:00

– Ett monologprojekt från osäkerhetens tid i Sverige.

På kort tid har vårt samhälle förändrats i grunden. En sjukdom vi ännu inte kan bemästra sprider sig på sätt ingen helt har grepp om. Folksamlingar förbjuds. Arbetsplatser stängs ner. Sjukhus fylls. Människor isoleras. Gränser stängs. Vi påverkas alla av det nya coronaviruset på olika sätt och konsekvenserna är osäkra. Vad kommer hända med vårt samhälle, med oss som individer, med kulturen? Osäkerheten har vi gemensamt. 
I en serie korta filmade monologer samlas röster från nitton teatrar runt om i landet. Det kan vara en saklig lägesrapport, en utopisk fantasi eller dystopisk framtidsspaning. Fritt skriven utifrån temat ”osäkerhetens tid”. Digital premiär 6 juni. Projektet är initierat av Dramaten. 

Med Backa Teater, Dalateatern,  Dramaten,  Folkteatern Gävleborg, Giron Sámi Teáhter, 
Helsingborgs stadsteater, Länsteatern på Gotland, Malmö Stadsteater, Norrbottensteatern, Oktoberteatern, Regionteater Väst, Scenkonst Sörmland, Kulturhuset Spira, Teater Halland, 
Teater Västernorrland, ung scen/öst, Västerbottensteatern, Västmanlands Teater, Örebro länsteater

Män rör sig på isigt plåttak

Av Magnus Nilsson
En oväntad vintervänskap på ett av landets bättre sjukhus.
Tre pappor och tre söner rör sig kring kärleken, musiken och manligheten som på ett isigt plåttak. De som kanske har älskat för mycket, och de som kanske har älskat för lite.

Medverkande Magnus Nilsson, Staffan Göthe, Simon Mezher
Regi Jonas Holmberg 

Kära publik! Vi har valt att förlänga spelperioden till i höst!
Höstens speldatum: 4, 11, 18 & 25 oktober och 1, 8, & 15 november kl 15.00
Om ni har köpt biljetter, kontakta oss på 08-550 370 70 så hjälper vi till att boka om era biljetter. Föreställningen är ca 1 timme utan paus.

Den ständiga resan – en hyllning till Marie Fredriksson

"Jag var 15 år och hade precis upptäckt att jag hade en röst som kunde sjunga det jag kände på insidan. Genom Maries musik lärde jag mig att uttrycka det jag inte riktigt kunde på egen hand ännu, att använda min röst fritt och utan rädsla och jag sjöng hennes låtar som om de var mina. Texterna var som ett eko av mina tankar. Hennes musik har funnits med mig genom hela livet, som ett slags ursprung jag ständigt återvänt till. Den här konserten är min hyllning till Marie. "

Med: Madeleine Wideland – sång, Micael Zingmark – keyboard, Per Perlan Hansson – bas, Sibbe Fant – trummor, Anders Wideland – gitarr, Jonas Waldefeldt – slagverk, sång, gitarr, Linn Bjernerup - kör

Nytt datum är satt till lördag den 31 oktober kl 19.00! 

Granen

Dramatisering Ninne Olsson
Efter en berättelse ur Tove  Janssons novellsamling ”Det osynliga barnet”. Hemulen väcker Muminfamiljen mitt i deras vinterdvala. Där ute är det konstigt vitt. ”Mamma vakna, något hemskt har hänt. De kallar det jul.” Ingen i Muminfamiljen har upplevt julen, så alla är rädda. Katastrof, översvämning eller vad är det för någonting?
 

Teaterlekstudion

Teaterlekstudion är en del av Embryo, är ett nystartat integrationsprojekt för Södertäljes unga som ska bli Oktoberteaterns nya fristående, avgiftsfria och permanenta barn- och ungdomsverksamhet med syftet att främja mångfald och integration. Läs mer här!

Biljetter
08 55037070

NYHETSBREV

Vill du få läsa mer om vad som händer på Oktoberteatern? Anmäl dig här.

NINNES BLOGG

16 april 2020
Tove.

INSTAGRAM

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.

Bli MEDLEm i vår VänFÖRENING!

Gästbok

MEJLA OSS!

Mejla oss om alla frågor här!