Logo_medvitkant

Heter Diktonius

Med anledning av Oktoberteaterns 40-årsjubileum i Södertälje samlar Magnus Mankan Nilsson sina kumpaner Göran Wiklund och Henric Holmberg tillsammans med musikerna Thomas Totte Berglund och Anders Johnsson för en revival av det rosade diktprogrammet Heter Diktonius som banade väg för Magnus Nilssons fortsatta författarskap om de finländska diktarna.

Några ord om programmet från Mankan 
"Jag ligger på sängen och tänker ”hur mycket har hänt med gubben Diktonius sen 1982, hur mycket har hänt med Göran Wiklunds ton på flygelhornet och hur mycket kommer nytt in i detta ljusa gamla med två nya musiker; Totte Berglund och Anders Johnsson?" 

"Och vem vet vad mörtar präglar drömma” 

Det här ska bli så fruktansvärt roligt. Nästan som att fylla ung på nytt. 
I Helsingfors 1983 presenterade Birgitta Ulfsson mig för Jörn Donner. Han har skrivit mycket om Diktonius. Donner sa:
"Är du den där djäveln i Södertälje som håller på med Diktonius?" Det var mitt första och enda möte med Jörn Donner. Jag var besatt av Diktonius och är det än – fast mildare, äldre och lite tilltufsad – som han själv sa: ”Jag vill naken växa stor mot min mognad”.
Han har sagt så mycket stort. Det är bara att ta orden. ”Det är inte konsten som ska göras allmän. Det är behovet av konst som ska allmängöras."

19 oktober kl 19.00 på Oktoberteatern

Medverkande  Mankan Nilsson, Göran Wiklund, Henric Holmberg, Thomas Totte Berglund och Anders Johnsson
Ljus Figge Holmberg
Ljusteknik Tomas Larsén
Ljud Jenny Elvelin

BILJETTPRIS:
Ordinarie: 250kr
Längd: 2 timmar med paus
Biljetter säljs på tickster.com och i Oktoberteaterns biljettkassa en timme innan föreställning.