Logo_medvitkant

Annika Fridman

Annika gjorde sin första produktion som producent för Oktoberteatern i samarbete med Stockholm Stadsteater med pjäsen Pepparrotslandet av Magnus Mankan Nilsson. Därefter har det följts av ett pärlband av produktioner, alltifrån klassiska barn- och familjeföreställningar av bl a Astrid Lindgren till nyskriven svensk dramatik av teaterns egna husdramatiker samt Jonas Hassen Khemiri.

Innan rollen som producent medverkade Annika som skådespelare i ett antal teaterproduktioner på scen, bl a i Maratondansen.  

"Jag har så många fina minnen från olika produktioner.
Ett faktum är att Södertälje är en kommun som tagit emot ett stort antal flyktingar. Att ges möjligheten att få spela barnteater där varken barnen eller deras föräldrar har några självklara referenser till svenska kulturpärlor så som ”Fem myror är fler än fyra elefanter” till mer världsomspännande dramatik från Tusen och natt från vilken vi spelade ”Abul Hassan & Kalifen”. Det är där jag hittar mitt varför, varför teater är viktigt på riktigt.
Ett annat minne är när vi en fullkomligt magisk sommarkväll gästspelade på Parkteatern i en fullsatt park ute på Djurgården i Stockholm med ”En fika med Ibo”.
Ytterligare ett starkt minne är när vi spelade ”Jag ringer mina bröder” av Jonas Hassen Khemiri samma dag som terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm ägde rum. Att beredskapen skärptes blev märkbart med många synliga patrullerande poliser och piketbilar uppställda på torget framför teatern. Jag och några kollegor hade lyckats tagit oss till teatern men en av skådespelarna var fast i en bilkö i kaoset i Stockholm.
Han hann och vi, tillsammans med den publik som lyckades komma delade en kuslig känsla när pjäsen inleds med ljudet av en bomb och en bild över Stockholm pryder projektionsduken som täcker hela scenen. 
Det är variationen av våra produktioner och mina kollegor som ständigt gör mitt arbete så intressant och lustfyllt. ”