Logo_medvitkant

Mia Ringblom Hjertner

Mia är utbildad på Calle Flygare Teaterskola samt Balettakademiens 3-åriga Musikallinje i Göteborg. Hon har även tagit 40 poäng Teatervetenskap på Stockholms Universitet. 
Mia har stått på scen bla. på Göteborgsoperan, Malmöopera, Oscarsteatern, Skaraborgs länsteater samt Östre Gasvaerk Teater i Köpenhamn i uppsättningar av Les Misèrables, Grease, Mary Poppins, Skönheten och Odjuret och Rocky Horror Show.
Som regissör har Mia arbetat på bla. GöteborgsOperan, Kungliga Operan, Smålands Musik och Teater samt Nederlandse Reisoper i Holland. Här har hon bl a regisserat Min mamma är en drake, LasseMajas Detektivbyrå Operamysteriet, Katitzi, Olga kastar lasso samt kortoperan The Telephone.
Under åren på Göteborgsoperan arbetade Mia med sammanlagt fem projekt där barn- och eller ungdomar var medskapande. Hon var även med att starta Göteborgsoperans barnkör samt en internationell kör bestående av flyktingar och svenskfödda vuxna.
Mia har även arbetat med ett antal av landets orkestrar i projekt anpassade för dessa som upphovsperson och regissör, exempelvis med Smålands Sinfonietta, Dalasinfoniettan, Svenska kammarorkestern och Norrköpings Symfoniorkester.
Som konstnärlig chef har Mia arbetat på Astrid Lindgrens Värld och på Smålands Musik och Teater samt som ansvarig för UNGA på Göteborgsoperan.
Mia tillträdde med stor glädje som teaterchef på Oktoberteatern i maj – 20.