Logo_medvitkant

Elises Salong

Elise Einarsdotter och Amanda Ginsburg, en lyrisk och dynamisk duo med två av Sveriges mest etablerade och prisbelönta jazzmusiker. Med en repertoar bestående av låtar ur deras egna sångböcker såväl som den amerikanska skapar de en kraftfull och innerlig konsert där vardagsromantik och poesi ömsint följer varandra. Elise och Amanda har båda en särskild värme och chosefrihet som bjuder in och låter lyssnaren bli en del av deras musikaliska värld.

Elise Einarsdotter är en mångfaldigt prisbelönad pianist och kompositör uppvuxen på Österlen men bosatt i Stockholm och med världen som arbetsfält. Sen 80-talet har Elise en självklar plats på såväl den svenska som den internationella jazzscenen men hörs ständigt i samarbeten över genregränserna.
”Det finns så mycket att inspireras av”, säger Einarsdotter. ”Himlens och havets vidd, Aretha Franklin när hon sjunger blues, att segla, ens egen litenhet, ett ögonblicks vibration…”.

Amanda Ginsburg sjunger om det enkla i vardagen som utgör en stor del av allas våra liv, och hon gör det med bravur. På bara några år har hon nått en bred publik även utanför jazzens gränser och är nu en av Sveriges mest älskade sångerskor. Hennes lena röst besitter en ljuv kombination av oskyldighet och visdom, ständigt med glimten i ögat. 


De två hade sitt första musikaliska möte när Elise Einarsdotter bjöd in Amanda Ginsburg till Elise Salong på Oktoberteatern under Stockholm Jazzfestival 2022. De fann varandra snabbt i sin kärlek till den lyriska jazzen och det öppna samtalet mellan två individer, men kanske lite särskilt i sin livslånga kärlek till segling.

Söndag den 13 oktober kl 17:00

Frank Sinatra – Livet och musiken

Konserten är en musikalisk berättelse. Klockan vrids tillbaka till 1940-talets Amerika. En ung Francis Albert Sinatra slår igenom och blir ”Frank” med hela USA. Berättelsen har sin början i New Jersey, där Sinatra tidigt inser att hans talang kan ta honom bort från den tuffa vardagen och ut i världen. Den mest älskade musiken ur Frank Sinatras repertoar vävs samman med berättelsen om hans händelserika liv. Låtar som Fly me to the moon, My Way och I ́ve got you under my skin framförs. 

Jakob Sollevi och Filip Ekestubbe har spelat ihop i 15 år sedan deras studier på Kungliga Musikhögskolan. De är flitigt anlitade jazzmusiker och kan ses i olika sammanhang på Sveriges många jazzscener. Filip Ekestubbe turnerar bl.a med Amanda Ginsburg och Jakob Sollevi kan bl.a höras i skivaktuella gruppen Stockholm Voices. Under 2023 och 2024 har duon gjort succé med Sinatra-konserten på Soppteatern vid Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Under hösten beger de sig ut på vägarna men gör under jazzfestivalen också en konsert på Oktoberteatern i Södertälje.

Tisdag 15 oktober kl 19:00

Peter Asplund – Grain of Gold

”What You might have missed”
Peter Asplund ASPIRATION med hemliga gäster, framför sällan hörda guldkorn.
Som vanligt är musiken inramad av historier och anekdoter. En jazzföreställning på teater, som det ska vara när Södertäljesonen landat på hemmaplan hos Oktoberteatern.

Peter Asplund - trumpet, flygelhorn, sång
Hans Andersson - kontrabas
Johan Löfcrantz Ramsay - trummor
Gästartist Jacob Christoffersen - piano.
+ hemliga gäster

Lördag 19 oktober kl 16:00